Gar_i_skogen_lutar_trad_2

Träna rätt för din ålder och behov

Träning ska vara roligt! Hur ska den annars kunna bli varaktig i ditt liv. Kroppen är sedan tusentals år skapt för att röra på sig, primärt utomhus, gärna på ojämnt underlag, en kraftansträngning emellanåt för att fly undan faror och t ex lyfta undan hinder på vägen. I våra tider är situationen annorlunda. Svensken sitter i snitt 14 timmar per dygn och blir t ex kort i höftböjarmusklerna som i sin tur skapar olika besvär i rygg, nacke och axlar.

Alla funktioner i både kropp och själ mår bra av träning och det är viktigt när du ska gå ner i vikt. Muskler ökar ämnesomsättningen och bränner energi.

Jag rekommenderar dig verkligen att kosta på dig en personlig tränare om du har svårt med motivationen. Det kan räcka med några tillfällen så du får ett personligt anpassat träningsprogram, eller kanske träffas en gång i månaden för att ha lite koll så du tränar rätt. Jag är själv utbildad styrketräningsinstruktör och kan diskutera och visa dig alla grunder. Vill du satsa rejält och utvecklas i ditt tränande, tycker jag du ska anlita någon av mina duktiga kollegor som är välutbildade personliga tränare och har mer kompetens kring att lägga upp program.