Apple and dietDu får hjälp av mig att ställa in rätt balans för just dig. Jag gör dock inte veckomenyer eller jobbar med bantning. Mitt primära fokus är hormonell balans och uppnår man den så brukar vikten också balanseras naturligt.

Jag har även en del kunskaper om sockerberoende, mage-/tarm obalanser och tar hänsyn till om du har sådana besvär, när vi arbetar fram en plan för just dig. Kosten varierar ofta från att till en början vara mer strikt, till att hitta en kost som fungerar långvarigt för dig. Jag kan även diskutera hormonbalans med dig och hur din kost kan skapa östrogendominans och obalans i sköldkörteln. Även männen kan få östrogendominans av felaktig kost .

Jag följer en själv en paleolitisk kost utan synligt socker, gluten eller flytande mjölkprodukter. 

Naturlig mat lagad från grunden som är socker och glutenfri kan ge ganska snabba resultat i kroppen, men framför allt förebygger, och i många fall, botar den de vardagsbesvär och de välfärdssjudomar som uppstår av en onaturlig livsstil. Nästa steg kan vara att utesluta mjölkprodukter en tid.

Genom att äta fett- och proteinrik (protein i måttliga mängder dock!) men reducera de snabba kolhydraterna, håller du insulinnivåerna på en stabil nivå och stimulerar därigenom kroppens fettförbränning. Du äter naturlig mat lagad från grunden, med mycket grönsaker ovan jord, proteiner av god kvalitet och olika naturliga fetter.

Många tror felaktigt att man “vräker i sig” fett med den här livsstilen, så är det inte. Däremot ser vi till att alltid ha fett och protein på tallriken vid alla måltider, sen lägger vi till grönsaker, rotfrukter och bär för de som klarar den extra stärkelsen. Men var just dina gränser går, det reder vi ut hos mig.
Tål du inte mjölkprodukter eller liksom jag själv väljer bort dem, finns det andra lösningar att ta till. Paleokosten har utmärkta recept, du behöver inte sakna någonting.