Hormonutbildning, behörighet

Behorighet

För att du ska förstå hur allt hänger ihop kring kroppen och hormoner behöver du en kunskapsgrund kring kost och näring. Den innebär att du har grundläggande kunskap om kosten, innehåll, hur man läser en innehållsförteckning på matvaror, en medvetenhet om kostens betydelse och du är intresserad av att lära mer. Jag kommer dock inte kontrollera dina förkunskaper.

Du går den för din egen skull eller för att kunna hjälpa andra med din kunskap till exempel i ditt företag. Diagnoser ställer läkare, men du lär dig ge råd och vägleda kvinnor som känner sig vilsna och inte förstår sina klimakteriesymtom.

För dig som redan har en högre utbildning inom hälsa och näring, kan detta ge dig värdefulla pusselbitar som gör stor skillnad för din hormonförståelse. Vissa delar i e-modulerna för självstudier kan för mer erfarna elever upplevas som repetition men är ändå en viktig del för helheten i hormonförståelse.

Känner du dig osäker på om du har rätt baskunskaper för att följa med i undervisningen kan du alltid kontakta Louise Rudberg och fråga innan du bestämmer dig.

Till kurssidan