Hormoner

Jag började intressera mig på allvar för kvinnohälsa och hormoner under 2011 när en mängd obalanser i min kropp började skapa problem för mig. Jag miste min kära mamma i sviterna av en bröstcancer 2007 och har inte kunnat släppa tankarna på vad som hade kunnat göras annorlunda. Ju längre in i förklimakteriet jag kommit desto mer har jag läst och testat och lärt.

Kosten och träningen som en så viktig bas har jag haft med mig länge, men nu tillkom andra behov. Nya kosttillskott, verktyg för att hantera inre stress, kunskap om sömnens betydelse och hur man möjliggör det, bioidentiska hormoner och hur man får ordning på sitt kvinnoliv som mamma, hustru och egenföretagare.

Jag har nog tappat räkningen på antal böcker jag läst i ämnet, hur många kosttillskott jag provat ut och hur många terapeuter jag både anlitat och diskuterat med för att lära och förstå. Mer och mer har jag valt att specialisera mig som hormonexpert via enskild klientverksamhet, kurser och föreläsningar. Ju mer jag lär – för jag är i en ständig lärandeprocess – ju mer förstår jag hur komplext det är och ju mer vill jag verka för att kvinnohälsa tas mer på allvar i vårt samhälle.

Under 2018 tar jag examen i funktionsmedicin via Paleo Institute, Sthlm.

Varje ny klient lär mig nya vinklingar på obalanser och varje kvinna är verkligen unik. Dessutom är jag faktiskt riktigt arg över hur många kvinnor blir behandlade av sina läkare. Nonchalant bemötta när de ber om bioidentiska hormoner, inte lyssnade på, inte behandlade på ett självklart sätt för sina sköldkörtelobalanser, stympade och opererade i onödan istället för att få hjälp att ta reda på orsaken till stora blödningar, myom och mängder av symtom som gör dem oförmögna att sköta sin vardag med kvalitet. Oftast med ett recept i handen på antidepressiva läkemedel som ofta inte har ett dugg med ursprungsproblemet att göra. Riktigt arg är jag faktiskt. Vi behöver vår vård i många skeden av livet, men så här får det inte fortsätta.

Min nyfikenhet att lära mer om männen och deras hormonbalans har resulterat i nya presentationer och föreläsningar. Finns mycket att önska även för männen när de behöver hjälp av sjukvården. Det är stor brist på androloger i Sverige, allltså en läkare som är expert på mannens hormonella hälsa. Liksom att din husläkare är dåligt insatt i mannens hormonella hälsa.

När jag jobbar – då jobbar jag helhet. Jag går igenom hela din hälsa på ett holistiskt sätt med fokus på OAT-axeln och dess viktiga funktioner (äggstockar, binjurar, sköldkörtel). Kan jag inte, då kommer jag ta reda på en lösning. Eller så har jag många duktiga kollegor i mitt nätverk som jag kan hänvisa dig till, kollegor som annan expertis. 

 https://louiserudberg.se/en-obalanserad-oat-axel-vad-innebar-det-del-1/

https://louiserudberg.se/en-obalanserad-oat-axel-vad-innebar-det-del-2/

https://louiserudberg.se/en-obalanserad-oat-axel-del-3-progesteron/

Boka tid hos mig