Facebook 167 Louise Edlund

Växlar du mellan att vara arg, gråtmild, trött, instabil, ha hjärndimma och hormonsvängningar till att vara lugn och glad? Det kan vara svårt att tala om klimakteriet och att förstå sina egna behov. Och känsligt att ge råd och vara ett stöd. Kloka Louise Edlund Rudberg om att sätta gränser och hitta positiva lösningar. Hur gör man om man behöver avlastning på arbetsplatsen och hur talar man med familjen när man känner att man inte räcker till? Vi behöver mer stöd i klimakteriet och klimakterieförståelse.

Också mannen har ett klimakterium, en övergångsålder. Louise talar om mannens klimakterium och om hormoner. Balansen mellan testosteron och östrogen förändras och hur märker man det? Och varför är kvinnor ofta bättre på att ta tag i sina problem? Slutligen halkar vi in på vad undervikt kan ställa till med.

Stress kan påverka vår hormonbalans. Hormonterapeuten Louise gästar Åsa Melin och förklarar hur binjurar, sköldkörtlar och äggstockar samspelar och vilken oreda framförallt stress kan framkalla i vår kropp för vår delikata hormonbalans. Vilka symptom skall man vara vaksam på och vad kan man göra åt dem för bästa välmående.

Podcast om personlig träning – Louise intervjuar Alexander Gefwert, Personlig Tränare och delägare i För-Dig träningsanläggning, Bromma. Alexander har en mycket bred och mångårig erfarenhet av träning, kost och näring och bjuder här på sina kunskaper och tips till den som har någon form av utmattningsbesvär men ändå vill träna på gym på ett tryggt och riktigt sätt. (Dec-2016).

Podcast om lymfsystemet och lymfmassage – Louise intervjuar Lymfmassör Eva Demburg som har bred utbildning inom lymfmassage, laserbehandlingar, klassisk massage, personlig träning, yoga och gruppträning. Ett fungerande lymfsystem är extremt viktigt för att kroppens avgiftning ska fungera. Ofta är det stopp i lymfsystemet på sköldskörtelsjuka som därmed får besvär med ödem – svullnader från midjan och nedåt. (okt-2016)